Hızlı Kilo Verme Üzerine 3 Basit Adım

Kilo vermenin birçok yolu var .

Ancak bunların çoğu aç kalmanıza sebep olacak ve sizi tatmin etmeyecek. Demir gibi bir iradeniz yoksa açlık hızlı bir şekilde bu planlardan vazgeçmenizi sağlayacaktır. Burada özetlenen plan şöyle olacaktır: İştahınızı önemli ölçüde azaltın. Aynı zamanda metabolik sağlığınızı iyileştirin.

1. Şekerler ve Nişasta Kesin Kilo verme serüvenindeki En önemli kısım şekeri ve nişastaları (karbonhidratları) azaltmaktır.

Bunlar insülin salgısını en çok uyaran gıdalardır. İnsülin vücutta ana yağ depolayan hormondur. İnsülin düştüğünde, yağın yağ depolardan çıkması daha kolay olur ve vücut karbonhidrat yerine yağ yakmaya başlar. İnsülinin düşürülmesinin bir başka yararı, böbreklerinizin şişmeden ve gereksiz suyun ağırlığını azaltacak kadar fazla miktarda sodyum ve su döktüğüdür . Bu, kilolu / obez Kişilerde düşük karbonhidratlı ve az yağlı diyetleri karşılaştıran bir çalışmadan elde edilen bir grafiktir . Karbonhidratları kesin, insülin seviyenizi düşürün ve aç kalmadan otomatik olarak daha az kalori tüketmeye başlayın . Basitçe, insülin düşürücü yiyecekler yağ kaybını sağlar SONUÇ:  Şeker ve nişasta (karbonhidrat) diyetinizden çıkarmak, insülin seviyenizi düşürebilir, iştahınızı kesip aç kalmadan kilo vermenizi sağlayacaktır.   

2. Protein, yağ ve sebze yiyin

Yemeklerinizin her birinde bir protein kaynağı, yağ kaynağı ve düşük karbonhidratlı sebzeler bulunmalıdır. Yemeklerinizi bu şekilde yapmak, karbonhidrat alımını günde önerilen 20-50 gram aralığına getirmeniz gerekir . Protein Kaynakları: Et – Sığır eti, tavuk, kuzu, pastırma vs. Balık ve Deniz Ürünleri – Somon, alabalık vb. Yumurtalar – Omega-3 zenginleştirilmiş veya mera yumurtaları en iyisidir. Yüksek protein diyeti de% 60 oranında gıda konusunda obsesif düşünceler azaltarak, gece yarısı atıştırma isteğini azaltır. Kilo vermeye gelince, protein besinlerin kralıdır . Düşük Karbonlu Sebzeler:
    • Brokoli
    • Karnıbahar
    • ıspanak
    • süs lahanası
    • Brüksel lahanası
    • Lahana
    • Marul
    • Salatalık
    • Kereviz
Bu düşük karbonhidratlı sebzelerle tabağınızı yüklemekten korkmayın. . Et ve sebzelere dayanan bir diyet, sağlıklı olmanız gereken tüm lifleri, vitaminleri ve mineralleri içerir. Diyette tahıllar için fizyolojik bir ihtiyaç yoktur. Yağ Kaynakları:
    • Zeytin yağı
    • Hindistancevizi yağı
    • Avokado yağı
    • Tereyağı
Günde 2-3 öğün yemek. Öğleden sonra kendinizi aç hissederseniz, 4. yemek ekleyin. Kullanılacak en iyi yağ, hindistancevizi yağıdır . Orta zincir trigliseritler (MCT’ler) olarak adlandırılan yağlar açısından zengindir. Bu yağlar diğerlerinden daha uygundur ve metabolizmayı hafifletebilirler. Bu doğal yağlardan korkmanın hiçbir sebebi yok, yeni çalışmalar, doymuş yağın kalp hastalık riskini hiç yükseltmediğini gösteriyor . SONUÇ: Her yemeği bir protein kaynağından, yağ kaynağından ve düşük karbonlu bir sebzeden çıkarın. Bu sizi 20-50 gram karbonhidrat aralığına sokacak ve insülin seviyenizi önemli ölçüde düşürecektir.

3. Ağırlıkları , Haftalık 3 Kat Artırın

Bu planda kilo vermek için egzersiz yapmanız gerekmez , ancak önerilir. En iyi seçenek haftada 3-4 kez spor salonuna gitmektir. Jimnastik salonunda yeniyseniz biraz eğitmenden yardım isteyin. Ağırlıkları kaldırarak, birkaç kalori yakacak ve metabolizmanızın yavaşlamasını önleyeceksiniz. Düşük karbonhidratlı diyetler üzerine yapılan çalışmalar, önemli miktarlarda vücut yağını kaybederken biraz da kazanabileceğinizi göstermektedir . Kaldırma ağırlıkları sizin için bir seçenek değilse, o zaman koşu, yürüyüş, yüzme veya yürüyüş gibi daha kolay kardiyo egzersizleri yapmak yeterli olacaktır. SONUÇ: Ağırlık kaldırma gibi bir çeşit direnç eğitimi yapmak sizin için en iyisidir. Bu bir seçenek değilse, kardiyo egzersizleri de işe yarar. Yulaf, pirinç, kuinoa, patates, tatlı patates, meyve vb. Gibi daha sağlıklı karbonhidrat kaynaklarına sadık kalmaya çalışmak önemlidir. Kalori ve Porsiyon Kontrolü Hakkında Neler Var? Karbonhidratları çok düşük tuttuğunuz ve protein, yağ ve düşük karbonhidratlı sebzelere yapıştığınız sürece kalorileri saymaya gerek yoktur. Yediğiniz kalori miktarını izlemek için kullanabileceğiniz çok sayıda araç bulunmaktadır. Ana hedef karbonhidratları günde 20-50 gramın altında tutmak ve geri kalanı protein ve yağdan almaktır. SONUÇ: Bu planda kalori kilo vermek için gerekli değildir. En önemlisi karbonhidratı 20-50 gram aralığında sıkı tutmaktır.

Hızlı Kilo Verme Üzerine 3 Basit Adım” yazısında 3 düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir