BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR ?

İnsan sağlığında önemli bir yer tutan vücudumuzun bağışıklık sistemi bizi hastalıklardan korur bütün mikropları vücuda girdiği anda savunma mekanizmasını çalıştırarak yok eden sisteme bağışıklık sistemi denir.

İnsanoğlu yaradılışından vücuduna konulmuş bir sistem gibidir bağışıklık sistemi vücudun savunma mekanizmasını bağışıklık sistemi denir.

Cenabı Allah yaratılıştan insanoğluna savunma mekanizması olarak vücuduna bağışıklık sistemini bahsetmiştir.

Size bu yazımızda bağışıklık sistemi nasıl güçlenir onu anlatacağız zamanımızda her şeyin yapay olarak tükettiğimiz den bağışıklık sistemi zaman zaman azalabilir Fakat bunun birkaç ufak destekle güçlendirebiliriz.

Gıda takviyesi ile doğadan alınabilecek Minerallerin vücudumuza günlük doz olarak verilmesi bağışıklık sistemimizi güçlendirecektir bunların yanında kendi alabileceğimiz besinlerden de vücudumuz kendi mekanizması için gerekli besinleri ve mineralleri alır

Bitkisel olarak en iyi bağışıklık sistemini güçlendiren ürünler arı ürünü olan propolis arıların kovan yapımında kullandığı ve kovana girecek mikroplara karşı savunması için salgıladığı maddedir.

Ginseng bir diğer maddedir.Uzun yıllar Kore’de yetişen yer elması gibi kökleri topraktan bütün mineralleri toplayan bir ağaç türüdür ağacın kökleri toplanarak toz haline getirilir ve kapsül haline getirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir