İlaç Etken Maddeleri Nasıl Üretilir ve Ne İşe Yarar Faydaları Nelerdir Bu yazıda Bulacaksınız.

LİDOKAİN ;

Lidokain belli bir bölgedeki dokuyu uyuşturmak üzere kullanılan bir ilaçtır.Küçük miktarda adrenalinle beraber kullanımı uyuşturma amaçlı daha büyük doz kullanımına, kanamanın azaltılmasına ve uyuşturucu etkinin daha uzun sürmesine olanak sağlar.Belli bir bölgedeki nöronların beyni uyarmasını engellemektir.

Kullanıldığı alanları örneklemek gerekirse en çok bilinen uygulamaların arasında diş doktorlarının diş çekimi kanal tedavisi gibi ağızda yapacağı uygulamalarda acıyı veya hissiyatı zayıflatmak için kullanılır.

Boğaz pastillerinde belli bir miktar vardır bunu kullandığınızda boğazdaki tahrişlenmeyi azaltır..Hatta bazen çiğnediğimiz sakızlarda vardır kutuların arkasına bakarsanız görürsünüz.

İnsanların bu maddeyi bulmalarıyla beraber cinsel hayatta erkeklerin korkulu rüyası olan erken boşalmada da kullanılmaktadır çünkü sürülen uygulanan bölgeyi uyuşturacağı için erkekler geç gelirler.

Ağda yapımında kullanılır ağdadan dolayı ortaya çıkan acıyı hafifletmek için kullanılır.Bilinen bir yan etkisi yoktur. Lidokain olan ürünlerden bazıları ; Anestol krem,first sakız,nely8 krem,aurex krem,mebucain pastil, bilinenleridir.

SİBUTRAMİN ; 

Sibutramin, kilo vermede, verilen kilonun korunmasında ve obezite tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlaçlarda, sibutramin hidroklorür monohidrat şeklinde kullanılır. Ticari adı ABD‘de MeridiaAvrupa‘da ve diğer ülkelerde ise Reductildir. Abbott Laboratuarları tarafından üretilmektedir.Eczanelerde doktor tarafından reçete edilerek alının

Reductil olarak bilinen etken madde zayıflamada kullanılır.Dozları hekim tarafından ayarlanmalıdır.Bu etken madde 2016 yılına kadar zayıflama haplarında vardı fakat abartılarak piyasaya sürülen ürünlerde dozunu fazla konulmasından dolayı ölümlere kadar varan vakalar oluşmuştur.Metabolizmayı hızlandırdığı için bilinçsiz kullananlarda ciddi sıkıntı oluşmaktadır.

Her şeyde olduğu gibi çoğu zarar azı karar denilerek kullanılırsa ve doktor gözetımınde kullanılırsa bir sıkıntı olmayacağı tıp otoriterelerince beyan edilmektedir.     

GRİBE BİTKİSEL ÇÖZÜM KERBEL

Maydanoza benzeyen ve yemeklere katılan vitamin zengini ‘Kerbel ‘ bitkisi grip ve soğuk algınlığının hızla geçmesini sağlıyor Soğuk Algınlığı ve grip gibi durumlarda yapılması gereken, öncelikle istirahat etmek ve vitamin içerikli beslenmektir. Bitkisel tedavi uzmanları ; maydanoz gib A,C ve K vitaminleriyle mineraller açısından zengin olan KERBEL bitkisini öneriyor. Frenk maydanozu olarak da bilinen KERBEL’in yaprak ve çiçekleri er yemeklerinde , çorba ve salatalarda yaygın olarak kullanılıyor. Bunun yanı sıra kurutularak baharat haline getiriliyor.Kaynatılarak suyu içildiğinde vücuttan ödem ve toksin atılmasına yardımcı oluyor.

Demlenerek yüze uygulandığında cilde canlılık veriyor. Uzmanlar , KERBEL’in diğer faydalarını şöyle sıralıyor :

  • Sindirim sisteminin faliyetlerini düzenleyerek hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsak gazlarınız giderir.
  • Mide rahatlatıcı ve antiseptik özelliklere sahiptir. Birçok hastalığa karşı vücudun savunma sistemini güçlendirir
  • Detoks Etkisiyle zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır
  • Hücre yenileyici niteliğe sahip olan bu bitki lapa haline getirilerek yara ve yanıklar üzerine sürüldüğünde iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur
  • Maydanoz gibi A,C ve K vitaminleri ile mineraller yönünden zengin olduğu için çocukların sağlıklı gelişiminde olumlu etkileri vardır.

DOĞAL MÜSHİL

Barut Ağacı Kabuğu   Eğer Hafif kabızlıktan şikayetçiyseniz ve bağırsaklarınızı temizleyip rahatlatmak istiyorsanız , boşaltımı kolaylaştırmak ve karnınızı yumuşatmak için ” barut ağacı kabuğunu ” kullanabilirsiniz 

SİNDİRİMİ DÜZENLER Yavaş büyüyen bir ağaç olan barut ağacı nisan, mayıs ve haziran ayları arasında çiçek açar ve kabuklarının çiçek açmadan önce toplanması gerekir. Çay olarak içilen barut ağacı kabuğu ,ravent ve kazayağı otu gibi sindirim sistemini düzenler ve kabızlığa iyi gelir. Karaciğer hastalıklarına siroz ve sarılık gibi rahatsızlıklara karşı etkilidir. 

METABOLİZMA DOSTU Tere otu gibi metabolizmayı hızlandırır ve zayıflamaya yardımcı olur. Gut ve hemoroid hastalığına karşı iyileştirici özelliğe sahiptir. Öte Yandan bağırsak parazitlerinin temizlenmesine de yardımcı olur.     

TANSİYON DENGELEYİCİ TEKESAKALI Bal ve pekmezle karıştırılarak kullanılan tekesakalı kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Kan basıncı yani Tansiyon, Kalbin pompa hareketiyle vücuda gönderdiği kanın damar duvarlarına yaptığı basıncın ölçümüdür. HiperTansiyon ise damarlardaki kanın oluşturduğu basıncın devamlı olmasıdır. 

YEMEKLERDE KULLANILMAZ Yüksek  tansiyon sıklıkla uzun süre hiç belirti vermeden vücutta önemli hasara yol açabilir. Bitkisel tedavi uzmanları , yüksek tansiyon hastalarına tekesakalı bitkisini öneriyor. Diğer bitkilerin aksine yemeklere katılması uygun olmayan tekesakalı bitkisi tıbbi amaçla ilaç olarak kullanılır. Özellikle kök ve yapraklarından bitkisel ilaçlar yapılır. Taze toplanan kökler kaynatılarak içilir , kurutalan kökler bal ve pekmez ile karıştırılarak yenirilir. 

YAPRAKLARIYLA LAPA YAPILIR Yaprakları kaynatılarak lapa halinde çıbana sürülür kurutulan kök sap ve yapraklar vazelinle karıştırılarak merhem haline getirilir. Çiçek kısımlarıyla civan perçemi ve ısırgan gibi bitkiler ile karıştırılarak çay olarak tüketilir. 

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİ VARDIR Tansiyonu dengeleyen bu bitki aynı zamanda kaynatılarak içildiğinde ateş düşmesine yardımcı olur ve terletici özelliğe sahiptir. Merhem ve Lapası yapılarak yaraların üzerine sürüldüğünde iyileşmeye yardımcı olur ve ağrılı bölgelerde ağrıyı azaltır . Romatizma ve eklem ağrılarına karşıda etkilidir

DehaPazarlama

İlaç Etken Maddeleri Nasıl Üretilir ve Ne İşe Yarar Faydaları Nelerdir Bu yazıda Bulacaksınız.” yazısında 3 düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir