Zayıflama Yöntemleri ve Kesin Sonuç (Obezite )

Çağımızın sağlık sorunlarından birisi de artık obezite yani aşırı kilolu olmaktadır neredeyse tüm dünyada her 3 kişiden birisi obezite olarak tanımlanmaktadır.

Bugün sizlere bu yazımızda obezite den nasıl kurtuluruz ve nasıl bir yol izleriz onu anlatmaya çalışacağız.

Birçok insanın da yanlış yaptığı hatalardan biri yıllar içinde aldığı kiloları hemen bir anda vermek istemesidir bu çok yanlış bir fikirdir çünkü yıllar içerisinde aldığınız kiloları hemen bir ay içinde vermek ve size vadeli vaat edilen reklamlarda çok çabuk kilo verin hemen bir ayda 10 kilo verin gibi reklam kandırmacaları hem sizin sağlığınızı hem de vücudunuzu bozacaktır.

Şunu iyi bilmek gerekir ki yıllar içerisinde alınan artık vücuda oturmuş bir şekilde bulunan yağlardan ne kullanırsanız kullanın düzenli şekilde spor yapmadığınız sürece kurtulmanız mümkün değildir.

Yıllar içinde alınan kilolar ağır ağır gene yıllar içinde düzenli bir şekilde vermek çok daha iyi olacaktır çünkü kullanılan veya takviye olarak edilen vücuda herhangi bir şey ister istemez vücudun dengesini bozacak tabii ki size bir anda kilo verdirecek ama ürünü bıraktığınızda aynen kiloları geri alacağınızı bilmeniz lazım bunun için beslenme spor sizin için artık bir yaşam stili olmak zorundadır.

Elbette ki ara ara gıda takviyeleri kullanmanızda sorun yok fakat bütün her şeyi de buna bağlamanız çok iyi değil çünkü kilo verdiğinizi bir anda hissederseniz artık bundan sonrası için sporu dahi bırakabilirsiniz Bu da çok iyi bir yaşam tarzı değil hareketsiz vücut ister istemez kilo alacaktır.

Şöyle düşünelim sabah öğlen akşam yemek yediğinizi farz edersek hiçbir hareket etmediğinizde bu gıdalar ne olacak vücuda yağ olarak geri dönecektir yani spor sağlıklı yaşam hareketli yaşam bunları hayatı olmazsa olmazlarıdır yemek kadar doğal olan bir şey Spor yapmak yürüyüş yapmak da sizin için doğal olması gerekmektedir.

Burada şuna çok dikkat etmek gerekir eğer ki vücudumuz sağlığımız açısından spor yapmamızı engel bir durum yok ise muhakkak gıda takviyesi daha iyi alıyor olsak bile günde en az 1 saat yürüyüş veya bir spor aktivitesi yapmak çok iyi olacaktır.

Vücut Kitle İndeksi Nasıl Hesaplanır?

Vücut kitle indeksi, vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle (kg/m²) hesaplanır.

  • 18, 5 kg/m² ‘nin altındaki sonuçlar: İdeal kilonun altında
  • 18, 5 kg/m² ile 24, 9 kg/m² arasındaki sonuçlar: İdeal kiloda
  • 25 kg/m² ile 29, 9 kg/m² arasındaki sonuçlar: İdeal kilonun üstünde
  • 30 kg/m² ile 39, 9 kg/m² arasındaki sonuçlar: İdeal kilonun çok üstünde (obez)
  • 40 kg/m² üzerindeki sonuçlar: İdeal kilonun çok üstünde (morbid obez)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir