Neden Kilo Alıyoruz ve Kilo Almamak İçin ne Yapmalıyız ?

Her kilolu bayan veya erkek zayıflamak için değişik yöntemler denerler fakat çoğunluk neden kilo aldığını araştırmaz esasında yapılması gereken neden kilo aldığını araştırmak çünkü neden kilo aldığımızı bulamazsak ondan sonra nasıl zayıflarız diye bir takım ilaç ,perhiz,diet gibi yöntemlere baş vururuz.Bazı insanlarda genetik olmakla beraber kilolu olmak veya olmamak kendi elindedir.yıllarca alınan kilolarımız nedense yaz aylarına girerken gözümüze batar bununda başlıca nedeni denize gitmek olabilirmi acaba çünkü denize gidince giyilecek maya veya şorttan selülitlerimiz gözükünce kendimizce kötü bir görüntü olduğu hissi uyanır.

İnsanlar  neden kilo alıyorlar başlıca nedenler

Fas-foot tüketimi yaygınlaştı .2000 yılından günümüze fas-food mağazalarındaki artış oranı %520 artmıştır.nedeni ise türkiyenin istikrarlı büyümesinde firmaların yatırım yapma istekleri olmuştur.

Doğal beslenme alışkanlığımız artık yerini hazır gıdalara bıraktı.Daha önceleri mevsiminde yenilen meyve ve sebzeler artık her mevsim yenebiliyor.Buda demektirki ürünleri yetiştirebilmek için kullanılan tarım ilaçlarının ürünün işe yaramaktan daha ziyade bizlerin vücuduna zarar vermektedir.

Mesela ; en doğal olması gereken yoğurt kilo vermemizde bize yardımcı olacağı yerde kilo aldırıyor neden pekala ürünün uzun süre bozulmadan rafta kala bilmesi için içine konulan parafin hemen insanın vücuduna zarar vermesede uzun zaman içinde metabolizmayı yavaşlatıyor.

Metabolizmamız doğal olarak yediğimiz her besini kendi içinde birtakım işlemlerden geçirerek bizlerin ihtiyacı olanları alır fakat doğal besleneme diğimiz için geriye kalanlar yağ olarak vücudumuzda kalır .

Kilo almamızın nedenleri;

Hazır gıda ve yemekleri tüketiyoruz

Az hareket çok yemek yiyoruz.

Yürümek yerine taşıma araçlarını çok kullanıyoruz.

Teknolojinin ilerlemesiyle dışarı çıkıp gezmiyoruz bütün zamanımızı bilgisayar başında geçiriyoruz.

Araştırmalar gösteriyor ki zamanımızda her 4 kadından 2 si kilolu.

Gene araştırmalar gösteriyor ki her 4 çocuktan 1 obezite sınırında.

Ailelerin beslenmesini örnek alan çocuk eğerki aile fas-food tüketiyor ise ailesini örnek alan çocukta fas-food tüketim alışkanlığı artıyor…

Kimyasal ilaç kullanımındaki fazlalık.(kola,cips,sakız,)bunların içeriğine bakın adını duymadığımız maddeler var.

BUNLARA DEVAM ETTİĞİMİZ SÜRECE FARKLI YÖNTEMLER ARAYARAK  ZAYIFLAMAYA ÇALIŞIRIZ…

LÜTFEN GÜNLÜK 30 DAKİKA YÜRÜYELİM,KİMYASALLARDAN UZAK DURALIM VE YARDIMCI BİR GIDA TAKVİYESİ ALALIM AMA DİKKAT EDELİM LÜTFEN BİTKİSEL OLSUN!!!!!!!

Hepimiz diyet yapmanın  en zor şeylerden biri olduğunu biliyoruz.!

Halbuki yaşamımızda çokça yaptığımız bir takım şeyleri planlı bir şekilde yaparsak belki de daha fazla verim alabiliriz .

 Kısaca bir kaçını paylaşalım;

Bu ipuçları ile sağlıklı bir yaşam tarzı elde etmiş oluruz.Esasında bir çok insanın hedeflerinde bu stratejileri yararlı buldukları için  diğer diyetlerle birlikte yapılabilir.

Ya da her gün yeni bir ipucu  ve nasıl çalıştığını ya da neden sizin için işe yaramaz olduğunu düşünmeniz  birkaç dakika sürebilir.

İpucları;

Bilgisayar ya da televizyon karşısında oturduğunuzda  önceden  50 dakika içinde bir zamanlayıcı ayarlayın. 10 dakika Ayağa kalkın ve.toz alın ,bulaşık makinesini boşaltın bu 10 dakikada evin içinde veya ofiste yürüyerek vücudunuzu hareket ettirin.Sadece her gün10 dakika yürüyerek yapacağınız bu egzersizler sizin zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Bazı insanların arkasına saklandığı klişe laflardan biride ben devamlı çalışan biriyim masa başından kalkamıyorum;halbuki her 30 dakikada bir kalkıp 1-2 dakika bir şeylerle uğraşıp (çayını kendin al) kendinize yürüme imkanını verin.

Akşam iş çıkışında 2 durak önce inip 2-3 km yürümek.

Markete veya bakkala giderken daha uzun yolları denemeniz.

Masanızda   bir şişe su bulundurun ve gün boyunca her içtiğinizde gidin yeniden doldurun

Bu aynı zamanda bazı ekstra yürüyüşler yapmanız için iyi bir yoldur.

Bisiklet le gezinmek.

Bunlar ve dahi kendinizin altına ilave edebileceğiniz bir çok şeyler kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Beslenmemizde dikkat edeceğimiz ipuçları;

Toplumumuzun refah seviyesi arttıkça yemek kültürü de değişti

Daha önceleri bu kadar fast food mağazası yoktu.

İşletmelerin daha sonra yemeklerdeki göze  hitap etme şekli değişti.

Ve daha çokça sayabileceğimiz sebeblerden dolayı yeme yetimiz arttı.

Ne kadar çok yemek yerseniz o kadar çok metabolizma ağırlaşır.Vücut ağırlaşır tıbbi araştırmalar gösteriyor ki ;düşük karbonhidrat yüksek proteinli yemeklerle beslenmek en idealidir.

Akşamları yatmadan en az 3 saat önce yemeyi kesmeliyiz çünkü siz uyurken metabolizma nızda uyur unutmayın.

Eğerki yukarıdaki paylaşılan şeyleri yaparsanız obezite sınırından uzak olursunuz

Yardımcı gıda takviye ürünler kullanarak zayıflamak isteyenler şunu iyi bilmelidirler zayıflama

hapları,form çayları sadece başlı başına bir zayıflama metodu değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir